GratisConsult GratisConsult GratisConsult
 

Facings

Door middel van een facing wordt het uiterlijk van een tand verfraaid.
Er bestaan twee soorten facings: een laagje vulmateriaal van composiet of een porseleinen schildje.
Het aanbrengen van een of meerdere facings is een geheel pijnloze behandeling en verloopt in een aantal stappen.

Facing van composiet
U kiest in overleg met de tandarts de gewenste kleur. Indien nodig wordt een dun laagje van de tand geslepen om ruimte te maken voor de facing. Vervolgens wordt de tand behandeld met een zuur en een hechtlaag. Op deze hechtlaag wordt het nog zachte composiet geplaatst, waarna de facing in de juist vorm wordt 'gemodelleerd'.
Een facing van composiet kan in een enkele behandeling worden geplaatst.

Facing van porselein
Bij een facing van porselein wordt na het bepalen van de gewenste kleur, glazuur van de tand geslepen om ruimte te creren. De facing is namelijk altijd minimaal een halve millimeter dik. De tandarts maakt vervolgens een afdruk van de tand aan de hand waarvan het tandtechnisch laboratorium de facing kan maken.
Tijdens het tweede consult behandelt de tandarts de tand met een zuur en een hechtlaag, waarna de (pasklare) facing wordt geplaatst.

Levensduur facings
Facings voelen als eigen tanden en gaan ongeveer vijf tot tien jaar mee, mede afhankelijk van eet- en drinkgewoonten, of men tandenknarst of nagelbijt.
Beschadigde facings zijn overigens prima door de tandarts te repareren of te vervangen, zonder dat de tand zelf daaronder lijdt.

A A A
Deel |