GratisConsult GratisConsult GratisConsult
 

Implaclean poetsinstructie

Een goede mondhygiëne is van het allergrootste belang, zowel voor als na het plaatsen van implantaten. Daarom is de dagelijkse mondverzorging en een regelmatige controle bij tandarts en/of mondhygiëniste erg belangrijk. Voor het verzorgen van de implantaten en de opbouwen, adviseren wij u als volgt te werk te gaan:

Klikgebit op drukknop of magneet constructies
Nadat u uw prothese heeft uitgenomen, kunt u voor het reinigen van de drukknoppen of magneten  gebruik maken van een zachte tandenborstel met een kleine borstelkop. Een kindertandenborstel of elektrische tandenborstel is daarvoor zeer geschikt. De belangrijkste plekken, die u schoon dient te maken, zijn de overgangen van de drukknoppen of magneten naar het tandvlees. Zet de tandenborstel op de overgang van de drukknop of magneet naar het tandvlees en maak een horizontale beweging, waarbij u moet voelen, dat u het tandvlees raakt. Oefen weinig druk uit, want er is geen kracht nodig om goed schoon te maken. Trek eventueel met
de andere hand uw lip weg om het beter te kunnen zien


Gewone tandpasta wordt niet aangeraden omdat dit een te hoge concentratie fluoride en schurende bestandsdelen bevat. Dit kan krasjes veroorzaken op de drukknoppen of magneten. Hierdoorkan er eerder plaque aan de drukknoppen of magneten gaan hechten.

Klikgebit op staaf-huls constructies
Indien bij u een staaf-huls constructie is geplaatst, is het eveneens van belang dat, bij de overgang van de staaf-huls constructie naar het tandvlees, goed wordt gepoetst, zoals bij de instructies voor drukknoppen en magneten beschreven staat. Tevens is het raadzaam onder de staaf-huls constructie te reinigen met een rager, Super-floss of een schoenveter. Dit gaat eenvoudig door het heen-en-weer bewegen van de rager, Oral-B Super-floss of veter onder de staaf-huls constructie. Ragers en Super-floss zijn verkrijgbaar bij uw apotheek of drogisterij.


Kroon en brugwerk
Indien bij u een kroon of brug op implantaten is geplaatst, dan is het van belang, dat u deze goed schoon houdt, net zoals uw eigen tanden en kiezen. De belangrijkste plaatsen bij het reinigen van kroon en brugwerk, zijn de overgangen van het tandvlees naar de kroon en de ruimtes tussen de kronen (tanden / kiezen). De overgang van tandvlees naar kroon kan het beste gereinigd worden met Implaclean ®, in combinatie met een zachte tandenborstel, om beschadiging aan het tandvlees te voorkomen. De ruimtes tussen de kronen (tanden / kiezen) kunnen worden gereinigd met behulp van een rager, stoker of flosdraad.

Belangrijk!
De overgangen van tandvlees naar de desbetreffende opbouwen dienen goed schoon gehouden te worden. Indien deze niet goed worden verzorgd, leidt dit tot ontsteking van het tandvlees. Dit kan weer resulteren in ontstoken kaakbot en uiteindelijk het eventueel
verlies van de implantaten. Dit kunt u voorkomen door deze hygiëne-instructies goed toe te passen. Indien u last blijft houden van bloedend tandvlees, raadpleeg dan uw behandelaar.

Meer informatie over Implaclean:
Implaclean algemeen
Implaclean infopunten

A A A
Deel |