GratisConsult GratisConsult GratisConsult
 

Wat doet een implantoloog? (gebitsproblemen.nl specialist)


De tandarts/implantoloog heeft zich na zijn tandartsopleiding gespecialiseerd in het aanbrengen van implantaten en suprastructuren (opbouwtjes).

Vraag om een GRATIS CONSULT bij de Gebitsproblemen.nl specialist in uw regio via:
0164  271077 of volg de
3 stappen op de website

Wat doet een tandprotheticus?

Een tandprotheticus is een afgestudeerde tandtechnicus die een vervolgopleiding tot tandprotheticus heeft gevolgd. De tandprotheticus heeft zich hierdoor gespecialiseerd in het aanmeten van de volledige gebitsprothese.

Wat doet een klinisch prothesetechnicus?

Een klinisch prothesetechnicus is een tandtechnicus die in opdracht van de tandarts alle of een deel van de handelingen bij de patiŽnt uitvoert bij het aanmeten van een volledige gebitsprothese. De verwijzende tandarts is eindverantwoordelijkheid en voert de eindcontrole uit.

Voor de vervaardiging van uw prothese moeten diverse fases worden doorlopen. Omdat de klinisch prothesetechnicus doorgaans in het lab aanwezig is, is het gebruikelijk dat de patiŽnt naar het laboratorium toekomt.

Verwijzing:

De tandarts/implantoloog en de tandarts/tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus werken op het gebied van de implantologie nauw samen. Tussen hen bestaat een verwijsrelatie en maken duidelijke afspraken zodat u en de behandelende personen precies weten waar ze aan toe zijn. In veel gevallen ziet de tandarts/tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus u als eerste. Na de beoordeling van uw mond of na het vervaardigen van een ďnormaalĒ kunstgebit komt het voor dat het houvast van het ondergebit zo slecht is dat met u over implantaten gesproken wordt. Het ondergebit zit vaak te los omdat uw kaak ver geslonken is en er geen hoogte meer aanwezig is om het kunstgebit op vast te houden. Wanneer u instemt om in de onderkaak implantaten te laten plaatsen, zal de tandarts/tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus  u doorverwijzen naar de tandarts/implantoloog waarmee hij samenwerkt. De implantoloog maakt met u een afspraak voor een eerste consult. Als u uiteindelijk geÔmplanteerd bent zal de tandarts/implantoloog u terug verwijzen naar de tandarts/tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus. De tandarts/tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus  kan nu starten met het vervaardigen van de nieuw prothese op implantaten. De tandprotheticus/klinisch prothesetechnicus  verzorgt dus het uitneembare deel en de tandarts/implantoloog het vastzittende deel in het kaakbot.

Ook bij kroon- en of brugwerk is verwijzing aan de orde. In overleg wordt bepaald wie de definitieve kroon of brugconstructie verzorgt.

Meer informatie over behandeling implantaten:
Film behandeling implantaten
Behandeling implantaten stap voor stap

A A A
Deel |